RACÓ DEL PROTAGONISTA C.I. Els forners del meu poble

Els oficis del nostre poble: ELS  FORNERS

ELS FORNERS DE CAL BONEU

1. Quants treballadors sou ?
Som 3 forners : el pare (Josep), i els dos fills (Albert i Josep).
I la mare que fa de botiguera i ven el pa.

2. Com feu el pa ? (ingredients)
Els ingredients són : farina, massa mare, sal , aigua i llevat.
Es barreja tot i s’amassa. Es deixa reposar perquè fermenti i es cou al forn.

3. Feu panellets ?
Sí, de molts gustos : pinyons, coco, xocolata, codonyat, cafè …

Lucía, Josep, Iman

4. Quines eines feu servir ?
Es fa servir corrons per aplanar, raspalls, tallants, vols, tallapastes, carros de fusta i de metall, llaunes de diferents tipus (ondulades, llises…) entre altres

5. Quants pans feu al dia ?
De 150 a 170, segons el dia.

6. Quan dormiu ?

Dormim dues vegades al dia : unes hores a la nit, i després unes hores per la tarda.

Mariam, Ismail, Achraf

7. Quins dies feu festa ?
Nosaltres, els forners, fem festa tot el diumenge i el dissabte per la tarda.

8. Feu el pa a mà o a màquina ?
Fem pa de les dues maneres: a mà i a màquina. En fem més a màquina. Tenim màquines que ens ajuden molt en la nostra feina.

9. Feu el pa de molts gustos ?
Es pot fer pa de molts gustos. En fem d’integral, pa sense sal, barres curtes i llargues amb sal …

Núria, Raquel, Solayman

10. Quantes magdalenes feu al dia ?
Fem unes 35 magdalenes cada dia.

11. Quants pastissos feu al dia ?
Els anem fent durant la setmana. També segons l’encàrrec que ens fan : aniversaris, festes …

12. Que us canseu de fer aquesta feina ?
Si una feina agrada molt, no cansa.

Emma, Elyas, Paula

Cliqueu i mireu !!!

http://www.kizoa.com/embed-18277930-1907513o1l1

 

EL FORNER DEL PA D’ABANS

1. Quants anys fa que treballeu de forner ?
Fa uns 2 anys.

2. Us agrada aquest treball ?
Sí molt.

3 Que també feu xocolata desfeta ?
Sí, i també sucs de taronja, i altres coses.

Wiam, Abril, Edgar
4. Quantes hores treballeu al dia ?
Unes 13 hores.

5. Quines eines feu servir ?
Només les mans per pastar la farina.

6. A quina hora comenceu a treballar ?
Comencem a treballar a les 2 del matí.

7. Quants treballadors sou ?
Nosaltres som 1 forner i 1 ajudant.
A la botiga 1 botiguera.

Ayman, Lourdes, Judit, Daniela
8. Que teniu moltes classes de farina ?
Sí, unes 7 : farina blanca, espelta, sègol, diferents farines per fer els integrals, camut …

9. Que feu altres coses ?
Fem 4 classes de croissants, panadons, coques de recapte. Moltes vegades per encàrrecs .

10. Que et paguen bé ?
No. És una feina poc valorada. Es podria pagar millor

Aiman, Joana, Isaac
11. Que feu servir màquines ?
Sí per amassar, quan hem de fer molts pans, els dissabtes i diumenges.

12. Quantes barres de pa feu al dia ?
Fem més pans rodons, uns 30 els dies de cada dia, i els caps de setmana, més.

13. Quants pastissos feu al dia ?
Fem diferents classes de pastissets individuals o grans per encàrrecs en dies puntuals.

Íngrid, Biel, Nàdia

Cliqueu i mireu !!!

http://www.kizoa.com/embed-18313600-9105468o1l1

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s