DESCOBERTA DE VALORS A INFANTIL

EL RESPECTE

L’alumnat d’educació infantil hem treballat EL RESPECTE. A P-3 hem revisat el material de classe, joguines, contes, colors per poder observar si s’ha respectat. Hem observat que algunes joguines i alguns llibres no s’havien respectat i estaven una mica trencats. També amb imatges hem pogut parlar sobre el respecte a la natura, a la muntanya, a la platja, a la ciutat i hem acabat coneixent a Robert Baden-Powell,  una persona que va voler que els nens i nenes respectessin la natura a través de les excursions, campaments… Ho hem treballat mitjançant un power point i una fitxa per l’àlbum.

Robert Baden-Powell

A P-4 hem representat mitjançant teatre diverses situacions de poc respecte i de respecte, veien així la diferència quan diem les coses amb respecte o no. A través de les imatges hem conversat sobre la diferents situacions de respecte, estar en silenci, respecte al torn de paraula, respecte a les opinions dels altres. Finalment hem conegut una persona que va defensar el respecte pel seu poble, va ser en Gandhi que volia la independència del seu país l’India.

Mahatma Gandhi

Finalment els alumnes de P-5, hem treballat el respecte respectant el ritme i el treball dels altres. Mitjançant el dibuix viatger, els alumnes anaven pintant un dibuix cadascú al seu ritme, mentre els altres esperaven a que acabés. Després hem parlat de les coses que ens molesten i les coses que ens agraden, hem fet una pluja d’idees i les hem copiat en un full. Per acabar el tema hem conegut a Pere Casaldàliga, una persona que va defensar el  dret dels pobles indígenes al Brasil. Quan va arribar hi havia molta pobresa, poc respecte per a les persones i ell va voler defensar a les persones més necessitades per a que tinguessin escoles, metges i un lloc per viure en pau i tranquil·litat.

Pere Casaldàliga

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s